Over ons

Wij zijn Camelot, een opvang- en onderwijslocatie aan de rand van Haarlem voor kinderen van 2 tot 12 jaar. In de toekomst van 0-12 jaar. De school is vernoemd naar het kasteel van de legendarische koning Arthur, die met zijn Ridders van de Ronde Tafel de wijde wereld in trok om goede daden te verrichten. Camelot is onze veilige basis. De plek waar kinderen hun talenten ontdekken en wij hen voorbereiden op een stevige positie in de maatschappij.

Bekijk onze video

Wie was koning Arthur ook alweer?

Hij die het zwaard uit de steen zal trekken, is de rechtmatige koning van Engeland.’ En dat was Arthur, het jongetje dat opgroeide zonder te weten wat zijn achtergrond of toekomst was, totdat hij argeloos dat zwaard uit die steen trok.

Koning Arthur is een Middeleeuwse held over wie honderden verhalen zijn geschreven. De eerste verscheen in 1138. Beroemd zijn het kasteel Camelot en de Ronde Tafel waar Arthur samen met zijn ridders aan vergaderde. Niemand zat aan het hoofd, iedereen was elkaars gelijke en iedereen had inspraak.

Oorspronkelijk waren de Arthur-verhalen bedoeld om kinderen (en volwassenen) normen en waarden bij te brengen. In de Middeleeuwen gedroegen ridders zich namelijk niet zo fraai. De Orde van de Ronde Tafel gold als voorbeeld: kijk, zo moet het. De ridders gingen in elk avontuur een spannende uitdaging aan, maar bleven altijd trouw aan hun erecode. Een echte ridder was dapper, loyaal, hoffelijk, dankbaar en ga maar door.

Niemand weet of koning Arthur echt heeft bestaan. Maar voor ons is hij, samen met de ridders van de Ronde Tafel, een levend voorbeeld.

Ons motto

Van ik naar wij en van wij naar ik

De kinderen van Camelot ontwikkelen zich samen én alleen. Ze spelen en leren in hun eentje, maar kunnen altijd hulp vragen of iemand anders helpen. Ze spelen en leren samen, om zo te ontdekken wat hun eigen, unieke talent is. De school, de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang opereren zelfstandig en versterken elkaar. Op Camelot is iedere ‘ik’ belangrijk en zorgen we samen voor een prachtige speel- en leeromgeving.

We bouwen aan Camelot

Begin van een spannend avontuur

Onze nieuwe naam is het begin van een spannend avontuur. Ons verhaal? Een inspirerende, betekenisvolle en rijke speel- en leeromgeving creëren voor kinderen uit heel Haarlem. Zowel binnen als buiten! We gaan de school opknappen, er komt een nieuw kinderdagverblijf en we gaan het schoolplein vergroenen.

 

Nieuwsgierig geworden?

Meld je aan voor een rondleiding!
Scroll to top